Skip to content

Kohti kestävää tulevaisuutta!

  • LAUSUNNOT
  • MEISTÄ
  • PALVELUT
  • TAPAHTUMAT
  • TULE MUKAAN
  • TUTKIMUSTOIMINTA
  • YHTEYSTIEDOT

Päivä: 2.2.2025

  • Home
  • 2025
  • helmikuu
  • 2
Uncategorized

Työpaja persiankielisille maahanmuuttaneille: Maahanmuutto ja psyykkiset haasteet

sunnuntai, 02.02.2025 Soraya- tasa-arvo ry

Maahanmuuton aiheuttamat psyykkiset haasteet ja niiden hallintakeinot Paikka: Sinikalliontie 18 A, 2. krs, 02630 Espoo Aika: Perjantaina 28. helmikuuta 2025 klo 17:30–19:30 Osallistumismaksu: 10 euroa

Read More

Ajankohtaiset

  • TYÖPAJA PERSIANKIELISILLE MAAHANMUUTTANEILLE: MAAHANMUUTTO JA PSYYKKISET HAASTEET 28.2.2025
  • PERHELÄHTÖINEN KOTOUTUMISVALMENNUS MAAHAN MUUTTANEILLE

    KULTTUURISESTI HERKKÄ JA TRAUMATIETOINEN VALMENNUS MAAHAN MUUTTANEILLE

Kestävän kotoutuminen syntyy ekosysteemeissä!

8.10.2022

Kestävässä kotoutumisessa maahan muuttaneen ajattelu- ja toimintatavat uudistuvat vastaamaan sekä hänen- että yhteiskunnan tarpeita. Maahan muuttaneen kestävään kotoutumiseen panostetaan pitkäjänteisesti yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Kotoutuminen on kokonaisvaltainen ja sitä tarkastellaan ilmiölähtöisesti. Näin vastataan monimutkaisiin haasteisiin ja lisätään kotoutumisen liittyvien toimenpiteiden vaikuttavuutta.

Työelämä, harrastustoiminta ja avoimet ja maksuttomat yhteiset- tai kohtaamiset tilat ovat aiempaa tärkeämpiä kotoutumisen paikkoja. Niissä syntyvän informaalin oppimisen ja uusien tietojen ja taitojen omaaksuminen muodostuu entistä tärkeämmäksi. Tästä seuraa se, että maahan muuttaneiden kotoutumista edistävät palvelut ovat kehitettäviä entistä enemmän informaalin oppimisen näkökulmasta ja informaalin oppimisen ja virallisten kotoutumispalveluiden erillisyydestä on päästävä eroon. Näin tulee mahdolliseksi se, että informaalin osaaminen edistää kestävää kotoutumista ja kestävä kotoutuminen yhteiskunnallista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin haasteisiin ei ole. Jäljellä on jatkuvan kotoutumispalveluiden ja lähestymistapojen kehittämisen tarve ja kyky palvella maahan muuttaneita ja auttaa heitä kotoutumaan yheiskuntaan inhimillisellä otteella. Tämä tarve heijastuu koko kotoutumispalveluihin ja koskettaa kaikkia kotoutumistyötä tekevät toimioita. Siksi meidän tulee tarkastella Kotouttamistyön kenttää jatkuvasti kehittyvänä kokonaisuutena. Kestävän kotoutuminen syntyy ekosysteemeissä, joilla on kyky uudistaa itseään.

Bahar Mozaffari, Kotoutumisasiantuntija ja Life-coach, Soraya- tasa-arvo ry

Photo by Juha Roisko
Bahar Mozaffari: The story of an Iranian feminist and her work for gender equality
Kuva: Ruusa Pyykkönen
Lokakuussa 2022 järjestetty Luetaan yhdessä -verkoston seminaarissa Soraya - tasa-arvo ry:n puheenvuoro kulki teemalla Kestävän kotoutumisen tukeminen vapaaehtoistyössä. Lue lisää: Luetaan yhdessä -verkoston verkkosivuilta.
3.10.2022 vieraana Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösessä keskustelemassa siitä, että miten iranilainen elokuva on kuvannut Iranin hirmuvaltaa ja naisten asemaa, ja minkälaiset mahdollisuudet elokuvatekijöillä on maassa ollut ilmaista itseään.
Keskustelemassa olivat Helsingin Sanomien toimittaja Veli-Pekka Lehtonen, 26-vuotiaana Iranista paennut, Soraya- tasa-arvo ry:n perustaja Bahar Mozzafari sekä elokuvan ja television tutkija, professori Henry Bacon Helsingin yliopistosta. Lähetys on nyt Areenassa.
Minna Canthin ja tasa-arvon päivän yhteydessä 17.3.2023 vietettiin Soraya- tasa-arvo ry:n avajaisia.
Lämmin kiitos kaikille vierailleille. Illasta tuli oikein mukava!

Tässä nuorin yhdistyksemme jäsen Kiarash Javidin puheenvuoro Soraya- tasa-arvo ry:n avajaisessa:
"....... Siirrymme vuoteen 1844, Minna Canthin aikaan.
Minulle hän syntyi vieraaseen yhteiskuntaan, jossa luokka jako määritteli elämää ja köyhyys nähtiin köyhän omana vikana. Yhteiskunta missä lain voimin rajoitettiin naisten koulutusta, julkista elämää ja perintöä.
Näihin ongelmiin Minna pureutui.
Agnos, Sylvi ja Anna-liisa teoksissa. Missä elinvoimaiset päähenkilöt onneaan ja itsenäisyyttään etsiessään kääntymään prostituutioon, aviomiehen murhaamiseen ja lapsen murhaan.
Sillä heillä ei vain ollut vaihtoehtoja.
Nämä teokset puhuttelivat monia vaikka se usein koettiinkin uhkaavana.
Novellissaan köyhää kansaa kirjailija nostaa että köyhä ei ole köyhä omaa syytään. Minnan koki suurta rohkeutta, vapautta ja uhmamielisyyttä kirjoittaessaan. Minna vaati muutosta, huutaen! Hän halusi puhuttaa ja nostaa paheksuntaa.
Työmiehen vaimo johti hänen elinaikanaan lakimuutokseen ja Köyhää kansaa sai aikaan korjauksia köyhäinlaitokseen
Tasa-arvo, rauhanaatte ja työnväenaate oli Minnan missio. Hänen työnsä jatkuu yhä edelleen.
Moni asia on muuttunut. Olemme nyt yhteiskunnassa, jossa pyritään tasa-arvoon. Kuitenkin tasa-arvo ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa eläminen ei ole itsestään selvää ihmiselle joka tulee sorto yhteiskunnasta. Uusi ympäristö, kieli ja pelisäännöt ovat todellinen haaste monelle maahan muuttaneelle.
Soraya Ry:n missio onkin edistää tasa-arvoa maahan muuttaneiden keskuudessa. Meidäm täytyy voimaannuttaa yksilöä, sekä yhteisöä vaastuulliseksi toimijaksi uudessa kotimmaassaan.
Yhdistyksen tie alkaa tästä päivästä. Se ei ole aivan selvää, että onnistuuko yhdistys pääsemään yli haasteistaa. Mutta selvää on, että vapauden, rakkauden, yhdenvertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja yhteisvastuun arvoilla pääsee jo hyvään alkuun.
Minnaa lainaten
“Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää”
Kiitos että olette täällä. Tänään liputetaa minnalle ja sorayalle ja 1. lokakuuta tästä vuodesta alkaen Miina sillanpäälle. Kiitos"

All Rights Reserved 2023.
Proudly powered by WordPress | Theme: Fairy by Candid Themes.